Häfele Loox belysning - netdel

Häfele Loox LED-Belysning – Netdel

Häfele Loox lyssystem består af forskellige komponenter som let monteres takket være det smarte plug-and-play system. Plug and-play systemet gør det nemt og enkelt for dig at sammensætte et lysstem lige efter dine ønsker. De enkle komponenter kan let mixes på kryds og tværs, og sammensættes efter dine behov. Du skal blot forbinde de forskellige komponenter med hinanden ved hjælp af de små stik.

Netdelen er hovedkomponenten i Häfele Loox lysstem. Netdelen er det komponent som videregiver strøm til alle de andre komponenter så som lys, kontakter osv. Netdelen er derfor det komponent som hele lyssystemet bygges op om, og som forbinder alle komponenter. Alle komponenter kobles til netdelen, både lys, kontakter, ledninger, fordelingslister osv., og dette gøres nemt med de små stik som passer lige ind i netdelen.

 

Netdel til 12 volt LED-lys eller 24 volt LED-lys

Netdelen fås til henholdsvis 12 eller 24 volts LED-lys. Under hvert produkt står der hvorvidt det er til et 12 V LED-lys eller 24 V LED-lys. Det er vigtigt at du vælger en netdel med det rette antal volt. Dvs: Hvis du køber 12 volt LED-lys, skal du vælge en 12 volt netdel, således der bliver videregivet den rette mænge volt/strøm til dine lys. Det samme gør sig gældende for 24 volt LED-lys. Hvis du køber 24 V LED-lys, skal du vælge en 24 V netdel.

 

Antal watt

Netdelen til 12 V LED-lys fås med henholdsvis 15, 20, 40 eller 60 watt ydelse. Netdelen til 24 V LED-lys fås med henholdsvis 15, 20, 40 eller 90 watt ydelse.

Antallet af watt er det maksimale antal af watt den enkel netdel kan udlede. Det vil sige at en netdel med 20 watt maksimal kan udlede 20 watt, og derfor må de tilsluttede komponenter IKKE bruge mere end 20 watt tilsammen.

Hvordan udregner jeg hvor mange watt mine komponenter tilsammen bruger?

På hvert produkt/komponent står der hvor mange watt det enkle produkt bruger, og dette ligger du blot sammen med antallet du skal bruge.

Eksempel: Skal du f.eks. bruge 4 LED-spot med en ydelse på 3,8 watt pr. spot, så skal du bruge en 20 watt netdel. 3,8 x 4 = 15, 2 à 4 LED-spot bruger tilsammen 15,2 watt og derfor skal du vælge en 20 watt netdel.

 

Skal du bruge mange lys, anbefales det at inddele lysene i grupper. Det kan være en god ide at lave en skitse/tegning over hvilke lys du ønsker at bruge, antallet af lys og deres placering. Derefter kan du inddele lysene i grupper, og dermed udregne hvor mange netdele du skal bruge, og hvor kraftige disse skal være.
Lysene i den enkel gruppe må ikke overstige antallet af watt i netdelen. Overstiges antallet af watt, skal du enten tilkøbe en netdel mere eller en mere kraftfuld netdel.

Som fortalt i ovenstående eksempel, så står der på hvert produkt hvor mange watt det enkle produkt bruger, og dette ligger du blot sammen med antallet af produkter i den enkel gruppe.

Eksempel: Skal du f.eks. bruge 10 LED-spot med en ydelse på 3,8 watt pr. spot, og 10 LED-strips med en ydelse på 3 watt, så inddeles lysene i 2 grupper. En netdel med 40 watt til f.eks. de 10 spots (3,8 x 10 = 38) og en netdel på 40 watt til de 10 LED-strips (3 x 4 = 30).

Husk at du kan mixe og matche komponenterne som du vil, så længe de tilsluttede komponenter IKKE bruge flere watt tilsammen end netdelen. Du kan eksempelvis godt tilslutte 3 spots og 3 påbygningslys til samme netdel.

 

Tilslutninger til netdelen

Netdelen kommer med 6 tilslutnings stik, hvori du nemt kan tilføje et af Häfele Loox produkter. Alt du skal gøre er at forbinde lyskilden til netdelen ved at sætte det lille stik ind i et af netdelens 6 tilslutnings stik.

Til vores netdel har vi også en lang række af forskellige tilbehør, så du kan sammensætte lige det lyssystem du ønsker. Vi har bl.a. en fordeler som giver dig mulighed for at tilslutte op til 6 tilslutninger i et slot på netdelen. Vi har også et stor udvalg af forlængerledninger, så du let og ubesværet kan sammensætte lige det lyssystem du ønsker uden at skulle tænke på ledningernes længde osv.

Udover netdelens 6 tilslutnings stik, kommer netdelen også med et stik til en kontakt. Her har du mulighed for at tilslutte en af Häfele Loox smarte kontakter til din netdel således du kan styre og betjene dine lys. Vi har et stort udvalg af kontakter, så som bevægelsessensor, dæmpere, fjernstyret kontakter og meget mere. Læs meget mere Häfele Loox kontakter her.

Vigtige informationer

Før netdelen tilsluttes til strømforsyningsnettet skal alle tilslutninger tilsluttes netdelen. Den maksimale ledningslængde er 6 m mellem netdel og kontakt eller lyskilde.

Minimumafstandens omkring netdelen er 50 mm. Sørg for lufttilførsel og cirkulation om netdelen, og vær opmærksom på maksimal omgivelsestemperatur. Netdelen skal beskyttes mod overspænding og inspektionsåbningen skal projekteres.

Kategorier Guides

Related Posts

Information

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Nyeste indlæg

Se flere nye indlæg