Grass Dynapro/Vionaro - Komplet guide

Intro

Grass Dynapro/vionaro udtræk ligger i den høje ende på kvalitet, og de har her opbygget et modulært system der kan anvendes til forskellige typer af skuffer.

Guide her er både en hjælp til hvilket tilbehør du skal vælge, for at få det korrekte til din skuffe, og samtidig får du alle nødvendige mål du skal bruge til at bygge din skuffe.

Hop hurtigt til den sektion du skal bruge:

Dynapro = Jeg skal bygge en træskuffe der skal ligge ovenpå skinnerne
Vionaro = Jeg skal bygge en skuffe med metalsider, hvor jeg selv tilskærer bund og bagstykke (og front)

Dynapro

Dynapro serien er egnet til træskuffer og lignende, hvor du selv laver hele skuffen, og ligger den ovenpå skinnerne. Skuffen bliver herfra klikket fast på skinnen, med koblingsbeslag under skuffen.

Hvad skal jeg bruge? (Obligatorisk)

Dynapro bruger altid basisskinnen (A) som du finder HER

Når du kommer ind på skinnen, vil du under beskrivelsen finde en linje med tilbehør.

Du skal altid anvende koblingsbeslag (E), som er dem der monteres under skuffen, og klikker sig fat i udtrækket. De kan findes HER

Tilbehør

Det er muligt at få push-to-open på skufferne, hvor du skal tilkøbe Tipmatic (G)

Hvis du har en bred skuffe (60'er skab eller over), anbefales at der også medkøbes en synkronstang (K) - Denne sikrer at begge skinner udløser på samme tid når der trykkes på fronten.

Hvordan bygger og monterer jeg Dynapro skuffen?

Der er nogle mål du skal overholde, når du bygger skuffen til Dynapro skinnerne. Tegningen her under, viser de fleste mål du skal være opmærksomme på.

LWS målet = Indvendig skabsbredde - 42 mm

Det eneste der mangler her over er dybden på skuffen. Den skal altid være 10 mm kortere end skinnelængden du køber.

Dvs. Køber du en skinne i længde: 500 mm, så skal din skuffe være 490 mm i dybden

OBS! Dybdemålet er uden front! Og helt op til hvor koblingsbeslagene (1) kan placeres. Det er derfor vigtigt at koblingsbeslagene (1) kommer helt op imod fronten.

Skal du ikke have en ekstra front på din skuffe, skal de 490 mm fra eksempelt altså først starte fra det foreste punkt på koblingsbeslagene (1)

Når du skal placere skinnerne i skabet, skal du følge nedenstående tegning. Den første er hvis du bruger 40 kg. skinner, den anden er hvis du bruger 50 eller 70 kg. skinner.

Vionaro

Vionaro serien er brugt hvis du vil have metalsider på dine skuffer, og du kun selv skal skære en bund og et bagstykke til din skuffe. Dette er oftes den letteste måde at fremstille en skuffe på, men der er begrænsede længder ift. Dynapro

Hvad skal jeg bruge (Obligatorisk)

OBS! Det kan ved denne type skuffe være lettere at starte ved at finde de metalsider du skal bruge, da skinner og frontbeslag er valgt ud fra hvilke metalsider der er valgt.

Vionaro bruger altid basisskinnen (A) som du finder HER

Dertil skal du bruge metalsiderne (B) og koblingsbeslag (Vælg (C) hvis du sætter en front på skuffen, vælg (D) hvis du skal lave en inderskuffe) - Den du skal vælge er også angivet på produktsiden for metalsiderne.

Tilbehør

Skal du lave en inderskuffe, skal du bruge et frontpanel (E) og tilhørende koblingsbeslag (D) - Hvilket panel og koblingsbeslag du skal bruge, er angivet på de metalsider (B) du vælger.

Skal du have push-to-open, kan du tilkøbe Tipmatic (F) - Vi anbefaler at medkøbe en synkronstang (K) hvis du er i 60'er skab eller over, så begge udtræk udløser synkront ved tryk på fronten.

Hvordan bygger og monterer jeg Vionaro udtrækket?

Når du har valgt dine dele, skal du have skåret en bund og et bagstykke til skuffen.

Det kan du gøre ud fra nedenstående tegning. Bemærk at højden på bagvæggen i skuffen er fast højde, afhængig af højden du har valgt på metalsiderne (B) på skuffen

OBS! Der anvendes 16 mm plade til bund og bagstykke.

Hvis du har tilkøbt frontpanel (E) for at lave en inderskuffe, skal den tilskæres efter: Indvendig skabsbredde - 50 mm

Når du skal montere skinnerne, skal du gøre detefter nedenstående tegning, afhængig af om du anvender 40 eller 70 kg skinner.

Hvordan justerer jeg skuffen?

Følg anvisningerne her under, for at justere dine skuffer når de er monteret.

Kategorier Guides

Related Posts

Information

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Nyeste indlæg

Se flere nye indlæg