Guide: Skuffesystem Blum Legrabox

Guide til skuffesystemet Blum Legrabox 

Her får du en komplet guide til skuffesystemet Legrabox fra køkkenbeslags giganten Blum. Blum beslag kan findes i langt de fleste kvalitetskøkkener, fordi de producerer holdbare kvalitetsbeslag med integreret lukkedæmpning og åbningsmekanisme.

Med Blum får du elegant og minimalistisk design med rette linjer, der er lavet til at hjælpe din dagligdag i skjul uden at gå på kompromis med funktionaliteten. 

I denne guide gennemgår vi:

 • Ordforklaring
 • Sarghøjde
 • Borebillede
 • Tilpasning af skuffeplader
 • Justering
 • Frontmonteringsbeslag

Ordforklaring:

 • Blumotion: Integreret dæmpning. Dæmpning som er integreret i korpusskinnen, giver en let og lydsvag lukning af skuffen. Den adaptive lukkekraft gør dette muligt uafhængigt af lukkehastighed og skuffens vægt.
 • Tip-on Blumotion: Push-to-open og integreret dæmpning. Kombination af mekanisk åbning (push-to-open) og integreret dæmpning, gør det muligt at åbne skuffen med blot et tryk. Den integreret dæmpning i skuffe giver en let og lydsvag lukning af skuffen.
 • Sarghøjde: højden på metalsiden af skuffen.

På billedet kan du se, hvad de forskellige dele af skuffesystemet hedder.

Sarghøjde

Sarghøjde er en betegnelse for højden på metalsiden af skuffen på skuffeudtrækket. 

OBS! Når du måler sarghøjden skal du være særligt opmærksom på, om der er plads til skuffen i højden. På nedenstående illustration ser du en tegning over sarghøjden på skuffeudtrækket.

Borebillede korpus

Nedenstående er en tegning på, hvordan du skal bore korpusskinnen (A på billedet i ordforklaringen) for skuffesystemer med bæreevne på 40 kg. 

- og dette billede er så for en bæreevne på 70 kg. 

Tilpasning af skuffeplader

Selvom du selv skal sørge for pladerne til din skuffe - vi sælger kun beslagene - så får du her alligevel en kort guide til hvordan du kan tilpasse dine skuffeplader til dit nye skuffebeslag. 

Til beregningerne skal du bruge X, som er lysmålet på korpusbredden. Under lysmål kan du se mål for forskellige skuffetyper efter Sarghøjde (se afsnit om sarghøjde). Eksemplerne herunder er til en pladetykhed på 16 mm. Du kan se på produktsiderne hvilken systemhøjde dit valgte skuffesystem har.

Herunder kan du se hvordan du tilskærer bunden og bagvæggen. Vær opmærksom på at der skal fræses et 38 x 8 mm løb i bundpladen, som kan ses på den midterste tegning i billedet herunder.

Her har du inderudtrækket og selvlavede indstikselementer til inderskuffer. 

Dertil kan du også beregne skuffens indvendige rummål (ved en pladetykkelse 16mm) som følgende:

Lysmål korpusbredde - 41 mm = lysmål indvendig skuffebredde

Norminal længde - 26 mm = lysmål indvendig skuffedybde

Justeringsmuligheder

Det er selvfølgelig muligt at justere på dit Blum skuffesystem. Det kan nemt gøres med en skruetrækker, som vist på billedet herunder. 

Højdejustering er mulig i +/- 2 mm. På billedet er denne justering markeret med 1.

Sidejustering er mulig i +/- 1,5 mm. Her er tosidet justering påskrævet. På billedet er denne justering markeret med 2. Tosidet betyder bare at justeringen skal ske i begge sider, så balancen i skuffen opretholdes. 

Frontmontagebeslag 

Standardfronter:

En standard front har en tykkelse fra 14 mm. Systemhøjderne N, M, K og C har deres eget frontmontagebeslag. Dette er for at sikre af front og udtræk får en stabil og holdbar samling. 

Til systemhøjde F indbyggges frontmontagebeslaget 

OBS! Frontmontagebeslag er noget der skal tilkøbes, da det ikke medfølger i sættene. 

Ved påskruning eller brug af expansionsdyvel Expando

 • Boredybde: min 12 mm
 • Borediameter: 10 mm

Tynde fronter: 

Tynde fronter fra 8-14 mm er ofte brugt i moderne skuffesystemer. Det giver et look af kvalitet og detaljeret håndværk.

For at få stabil montering af disse tynde plader, så kan man bruge en ekspansionsdyvel (Expando T), som sætter sig godt fast i mange forskellige slags materialer. 

 • Boredybde: min 6 mm
 • Borediameter: 10 mm

Dette skal tilkøbes separat. 

En tynd front kan være lavet fx af spånplader eller natursten. Uanset, vil Expando T dyvellen kunne holde det stabilt og holdbart. 

Husk! Hvis du alligevel er i tvivl efter vores guide, så kan du altid kontakte os, så hjælper vi dig med at finde det rigtige skuffesystem til dit projekt.

Kategorier Guides

Related Posts

Information

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Nyeste indlæg

Se flere nye indlæg